Znížená cena!
Múka z hroznových jadierok Vyskúšajte jemnú múku z hroznových jadierok, ktorá obsahuje množstvo fytochemikálií a antioxidantov, ktoré dokážu bojovať s rakovinou a bránia oxidačnému poškodeniu buniek! Detail zľavy:
Vyberte si
od 5,50 €
Múka z hroznových jadierok
Skladom

11 €

Ušetríte 5 €

Poslať známemu

Múka z hroznových jadierok

Múka z hroznových jadierok

Vyskúšajte jemnú múku z hroznových jadierok, ktorá obsahuje množstvo fytochemikálií a antioxidantov, ktoré dokážu bojovať s rakovinou a bránia oxidačnému poškodeniu buniek!

Príjemca :

* Povinné polia

  alebo  Zrušiť

Kúpilo: 502 ľudí

O zľave

  • 100% múka z hroznových jadierok
  • vysoký obsah antioxidantov
  • bohatá na flavonoidy, polyfenoly a procyanidín
  • bez lepku
  • bez laktózy
  • vhodná pre paleo diétu
  • do varenia i pečenia


Doprava

  • Kuriér - od 3,00 €

  • Pošta - od 1,60 €

  • Osobný odber (Košice) - od 0,00 €

  • Osobný odber – Zásielkovňa - od 2,40 €



fb backgroundfb background


Široké využitie

Pri konzumácii chutných hroznových bobúľ asi každý z nás vypľúva drobné kôstky, ktoré nám nepríjemne škrípu pod zubami a majú horkú chuť. Robíme však chybu! Malé kôstky v sebe obsahujú cenné látky pre naše telo, ktoré by sme rozhodne nemali prehliadať. Jedným zo spôsobov zaradenia hroznových jadierok do stravy je aj múka vyrobená z jadier hrozna.

Postup výroby múky je jednoduchý. Najskôr sa vylisovaním hroznových jadierok za studena odstráni olej a zostávajúca časť sa pomelie. Takýmto procesom vznikne jemná múka hnedej farby, ktorá si zachováva mnoho cenných látok hroznových jadierok a má vysokú nutričnú hodnotu. Je bohatá na:

  • flavonoidy
  • polyfenoly
  • procyanidín

Zároveň je múka bohatá na antioxidanty, ktoré bránia oxidačnému poškodeniu buniek. Hroznové jadierka totiž patria medzi tie najúčinnejšie antioxidanty.
Vďaka jej vysokému obsahu bielkovín a vlákniny a nízkemu obsahu sacharidov je múka výbornou voľbou pre:

  • paleolitné stravovanie
  • pre celiatikov
  • diabetikov
  • redukčnej diéte

Použitie

Múka sa môže využiť ako vo varení, tak i v pečení. Nielen že zlepšuje chuť jedla, ale aj zvýši jeho nutričnú hodnotu. Oceníte ju pri pečení chleba alebo zákuskov, s ktorými harmonizuje chuť hrozna. Chcete ju využiť vo varení? Mäso alebo ryby jednoducho obaľte v múke alebo ich ňou poprášte. Urobí sa tak na nich chrumkavá kôrka, ktorá je bohatá na vlákninu. Využi sa dá aj pri zahusťovaní omáčok a polievok. Múku môžete taktiež pridávať do müsli, kokteilov alebo jogurtov.

V receptoch by sme ňou mali nahradiť 3-5% múky z pôvodného receptu.

Pri konzumácii múky by sme mali dodržiavať jej dennú odporúčanú dávku, 1 kávovú lyžičku.

Skladovanie: suché a chladné miesto

Použité obrázky sú ilustračné

Recenzia

Napísať recenziu

Múka z hroznových jadierok

Múka z hroznových jadierok

Vyskúšajte jemnú múku z hroznových jadierok, ktorá obsahuje množstvo fytochemikálií a antioxidantov, ktoré dokážu bojovať s rakovinou a bránia oxidačnému poškodeniu buniek!

Napísať recenziu

Ďalšie zaujímavé zľavy